Annons:

Fem kommunala medarbetare tagna ur tjänst på grund av Corona

Fem medarbetare hos Västerviks kommun har stängts av för att de vistats i Coronavirusdrabbade områden.

Fem kommunala medarbetare tagna ur tjänst på grund av Corona

Totalt fem personer som arbetar inom Västerviks kommun verksamheter är tagna ur tjänst, med anledning av att vistats i länder som har utbrott av Coronavirus.

Annons:

Det handlar om två personer som är avstängda från sin tjänst och inte har möjlighet att jobba hemifrån samt tre personer som inte får komma till arbetsplatsen men kan jobba hemifrån.

- Vi vill undvika smittspridning och låter dem vara hemma under eventuell inkubationstid på 14 dagar, säger Sofia Eldh, chef för H/R och kommunikation.

Hon berättar att samtliga som är avstängda från sitt arbete jobbar med riskgrupper och de riskerar att smitta om de går till sina arbeten.

- Ingen av de fem har testat sig för Coronaviruset, då de inte har uppvisat någon symptom, men det är viktigt att de inte besöker arbetsplatsen.

Sofia Eldh berättar också att personernas chefer står i daglig kontakt med de medarbetare som tvingas vara hemma.

Medarbetarna kommer få möjlighet att prata med psykologer om sin oro om de behöver stödsamtal. Detta sker genom Skype eller telefon.

Så hanterar chefer situationen

 Alla kommunala chefer har fått ut ett arbetsmaterial som de kan använda om det finns misstanke på att medarbetare har varit i områden där smitta av Coronaviruset sker.

- H/R har till uppgift att hjälpa lokala chefer att hantera situationer där medarbetare inte ska vistas på jobbet och H/R kan fatta beslut av avstängning, säger Sofia Eldh.

Alla som stängs av eller jobbar hemifrån får full lön.

Hon berättar också om att kommunkoncernen har fattat beslut om att vara återhållsamma med tjänsteresor.

- Det gäller samtliga tjänsteresor. Anser man att det är viktigt att resa ska man göra en riskbedömning och utifrån den resonera om resan är viktig och i så fall vilka säkerhetsrutiner som ska vidtas. Det handlar i första hand om försiktighetsprincipen, kan man åka taxi i stället för kollektivtrafik och sköta god handhygien, är utgångspunkten att nödvändiga tjänsteresor kan genomföras, säger Sofia Eldh.

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt