Annons:

Förslag till prioriteringsordning för Bökensved

Dan Nilsson (S) Conny Tyrberg (C) och Jon Sjölander (M)

Förslag till prioriteringsordning för Bökensved

Att det ska byggas en ny simhall på Bökensvedsområdet är redan beslutat, men vilka andra förändringar ska göras och när, det ska politiken diskutera. Förslagen finns men ännu finns inte någon enighet om vilka idrotter som ska ha sin verksamhet på Bökensved.

Annons:

Förslagen är att idrottsanläggningar ska prioriteras och att det är ishallen som är på tur att prioriteras vid Bökensved, det ska ske under 2021.

Åren efter är det sporthall och fotboll som ska prioriteras, om Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande, som får bestämma.

- Jag kan inte tänka mig Bökensved utan världens mest utbredda idrott fotboll, säger Dan Nilsson.

Jon Sjölander (M) är dock mer tveksam till om fotbollen ska finnas kvar på Bökensved.

- Det går att planera för fotbollen på Karstorp där fotbollsklubbarna har sina klubbhus idag. Jag tror att det finns en risk att man inte får ut tillräckligt med effekt om man låser fast sig vid att olika idrotter ska finnas kvar på Bökensved, säger han.

Han säger också att det inte är hugget i sten att fotbollen bör flytta, men att man måste titta på flera olika alternativ innan man bestämmer sig.

Kan inte göra allt på en gång

För att projektet Bökensved ska bli bra måste olika verksamheter samsas om ytan som det ligger på samt att området kopplas till centrum av Västervik.

- Vi måste se till att det blir ett tillgänglighetsprojekt också, säger Conny Tyrberg (C).

Dan Nilsson säger att det handlar om att få in nya verksamheter i området.

- Vi ska se det som ett tydligt tillväxtperspektiv och utvecklingsområde. Det innebär inte att kommunen ska finansiera alla investeringar. Det är inte givet att det ska vara det kommunala bostadsbolaget som ska bygga bostäder i området, säger han.

Finansieringen och vilka investeringar som kommer att göras ska man återkomma till när politiken har diskuterat vidare. Flera av partierna är dock öppna för att låta vissa delar av den totala investeringen ske genom privata investerare som både driver, bygger och äger lokalerna. Däremot kommer inte hela projektet att kunna genomförs på en gång, då kostnaderna blir höga för kommuen

Säg din mening

Fram över kommer projektledaren Mattias Knutsson att bjuda in allmänheten till Västerviks Stadsbibliotek, där alla får möjlighet att säga sin åsikt om Bökensved.

- Det är en dialog med medborgare och föreningar i ett underifrån perspektiv som är viktigt att lyssna på, säger Dan Nilsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt