Annons:

Folkhälsomyndigheten vill stoppa större folksamlingar

Foto: MostPhotos

Folkhälsomyndigheten vill stoppa större folksamlingar

Nu har Folkhälsomyndigheten gått ut med att man föreslår restriktioner för allmänna sammankomster. Inga sammankomster med fler än 500 personer ska få hållas, menar myndigheten.

Annons:

I sin hemställan till regeringen skriver Folkhälsomyndigheten att allmänna sammankomster med mer än 500 personer inte bör få hållas tills vidare. Detta på grund av att det finns tecken på att coronaviruset, covid-19, sprids i det svenska samhället.

Syftet med förslaget från Folkhälsomyndigheten är att förhindra tillfällen då ett stort antal människor från olika delar av landet, och kanske också från omvärlden, samlas på en och samma plats. Det gäller exempelvis stora idrottsevenemang, stora konserter, mässor och konferenser.

– Det är en smittskyddsåtgärd som kan ha effekt i det läge vi befinner oss nu, och för att vara effektiv så bör åtgärden gälla över hela landet, säger Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten, i ett pressmeddelande. 

Ett sådant beslut från regeringen bör omprövas kontinuerligt i samråd med Folkhälsomyndigheten, och inte gälla längre än nödvändigt, skriver myndigheten.

Regeringen väntas ta beslut i närtid.

Ett sådant beslut skulle kunna påverka bland annat Västerviks IK:s och Vimmerby Hockeys matcher framöver.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt