Annons:

Klartecken för miljardsatsning i Västervik

Regionfullmäktige har beslutat att satsa 1,2 miljarder på att bygga en ny psykiatribyggnad vid Västerviks sjukhus.

Klartecken för miljardsatsning i Västervik

På onsdagen sa regionstyrelsen ja till att börja bygga nya lokaler för psykiatrin vid Västerviks sjukhus. Kostnaden kommer att vara 1,2 miljarder kronor och beräknas vara färdigt 2024. Det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Annons:

Det är den första etappen som nu fått klartecken från den politiska ledningen. Det rör sig om en byggnad i sex våningar, indragen fläktrumsvåning samt källare och en entré som vänder sig mot övriga sjukhuset.

Det nya huset kommer att inrymma vuxenpsykiatri med öppenvård och heldygnsvård. Också den rättspsykiatriska verksamheten kommer att flytta in i den nya byggnaden.

Den nya psykiatrihuset kommer att kosta 1,2 miljarder kronor i dagens penningvärde. Till det kommer verksamhetsutrustning för 35 miljoner och konstnärlig utsmyckning på 8,4 miljoner kronor.

Andra halvåret 2024 beräknas byggnaden stå klar för inflyttning.

Den andra etappen innebär en ombyggnad av hus 19 på sjukhusområdet för barn- och ungdomspsykiatrin och AnorexiBulimiCenter. Byggstarten här beräknas till slutet av 2024. Ombyggnaden beräknas kosta totalt 79 miljoner kronor.

Förutom klartecken till etapp 1 föreslår regionstyrelsen att fullmäktige tar ett inriktningsbeslut när det gäller etapp 2.

Byggarbetena - dels i form av en ny byggnad, dels i en ombyggnad – innebär att den sista delen av den omfattande satsningen på nya lokaler för psykiatrin i länet nu kan rulla igång.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt