Annons:

Inga fler konstaterade fall i länet – 500 i Sverige

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i länet under onsdagen. Foto: MostPhotos

Inga fler konstaterade fall i länet – 500 i Sverige

Under onsdagen har inga nya bekräftade fall av länsbor som smittats av coronaviruset covid-19 rapporterats. Två länsbor är bekräftat smittade och i Sverige handlar det om 500 personer.

Annons:

Under tisdagen kom de två första bekräftade fallen av coronavirussmittade personer i Kalmar län. Regionen uppger att det handlar om en man i 20-årsåldern och en man i 50-årsåldern. Båda ska ha varit på resa i Österrike. 

Enligt regionen ska ingen av de två smittade vara allvarligt sjuk. 

Under onsdagen har regionen inte gått ut med att någon ytterligare person bekräftats smittad av covid-19.

I Sverige har dock 144 fall tillkommit under onsdagen, merparten av dem i Västra Götaland, Skåne och Stockholm. En person, i Stockholm, har också avlidit till följd av viruset. 

Totalt handlar det nu om 500 personer i Sverige som bekräftats smittade. 

"Region Kalmar län följer noga utvecklingen både globalt, nationellt samt regionalt och har beredskap för att kunna ta om hand smittade personer. Vi följer de rekommendationer som beslutas av Folkhälsomyndigheten. Folkhälsomyndigheten har det övergripande nationella ansvaret för befolkningens skydd mot smittsamma sjukdomar och samordnar smittskyddet på nationell nivå.

Region Kalmar län provtar löpande personer som uppfyller Folkhälsomyndighetens kriterier för provtagning av det nya coronaviruset. Det gäller personer som nyligen varit i riskområden och därefter fått feber, hosta eller andningssvårigheter", skriver regionen i ett uttalande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt