Annons:

REGIONEN INFÖR BESÖKSFÖRBUD PÅ LÄNETS SJUKHUS

Regionen inför nu besöksförbud på länets sjukhus.

REGIONEN INFÖR BESÖKSFÖRBUD PÅ LÄNETS SJUKHUS

Region Kalmar län inför besöksförbud vid länets tre sjukhus. Förbudet träder i kraft från och med fredag klockan 16.00. Detta på grund av det nya coronaviruset.

Annons:

Det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Förbudet innebär att det inte är möjligt att besöka vänner eller anhöriga som är inlagda på en vårdavdelning på Länssjukhuset i Kalmar, Oskarshamns sjukhus eller Västerviks sjukhus.

Bakgrunden till beslutet är Folkhälsomyndighetens bedömning av risken för allmän smittspridning av coronavirus som mycket hög i Sverige.

– Region Kalmar län värnar om sina patienter och medarbetare. Att tillfälligt stoppa besök kan begränsa en eventuell smittspridning och skydda dem som är särskilt infektionskänsliga och utsatta, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Gäller tills vidare

Dessutom rekommenderar regionen länets kommuner att besluta om besöksrestriktioner på äldreboende och andra motsvarande verksamheter.

Om det finns särskilda skäl kan tillstånd ges för att besöka en patient. Då ska avdelningen där patienten är inlagd kontaktas. 

"När det gäller övriga ärenden på våra sjukhus, som inte handlar om besök hos inneliggande patienter, gäller samma förutsättningar som vanligt", skriver regionen.

Beslutet gäller tills vidare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt