Annons:

ÄNNU ETT FALL AV CORONAVIRUSET I KALMAR LÄN

Det är nu fem konstaterade coronafall i Kalmar län. Foto: MostPhotos

ÄNNU ETT FALL AV CORONAVIRUSET I KALMAR LÄN

Ytterligare ett fall av coronaviruset (covid-19) har konstaterats i Kalmar län det gångna dygnet. Det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande. 

Annons:

Det senaste fallet handlar om en man i 30-årsåldern som har fått symtom efter en resa till Österrike. Mannen vistas i hemmet med förhållningsregler och skyddsplikt för att inte smitta andra. Smittskyddsläkaren har inlett kontaktspårning.

Totalt finns nu fem fall i Kalmar län, samtliga personer har smittats under resa i Italien eller Österrike.

Under veckan har nya nationella rekommendationer kommit som Region Kalmar län följer.

"I korthet innebär det att provtagning och karantänsättning av personer utan symtom inte sker. Och det gäller oavsett om man varit i kontakt med någon smittad eller inte", säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin i ett pressmeddelande.

Äldre personer ska inte besökas

Det innebär att personer som tidigare satts i karantän utan att ha symtom kommer att få klartecken att gå till jobbet igen. Den som blir sjuk ska stanna hemma. Blir man sämre och känner att egenvård inte räcker ska man ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning och inte komma till hälsocentralen eller akutmottagningen. När man känner sig frisk ska man stanna hemma ytterligare minst två dygn innan man går till jobbet eller skolan.

Det är viktigt att inte besöka äldre personer om man känner sig det minsta sjuk.

Region Kalmar län kommer i fortsättning att i likhet med Folkhälsomyndigheten redovisa antalet fall i länet en gång per dag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt