Annons:

Kommunen håller skolor och förskolor öppna tillsvidare

Med anledning av omvärldens diskussioner kring eventuella skolstängningar vill vi här förtydliga att vi i kommunen håller vi skolor och förskolor öppna tills vidare. Skulle läget förändras så återkommer vi med ny information. Det skriver Västerviks kommun på sin hemsida.

Annons:

Västerviks kommun gör nu en rad åtgärder för att hantera Corona-pandemin. Målet är att skydda de som är i riskgrupperna nu och samtidigt undvika stora samhällsstörningar som på sikt kan bli ett lika stort eller större problem. Samhällsstörningar kan uppstå om vi får en lavinartad sjukdomsspridning som vår sjukvård inte klarar av, eller att vi tvingas stänga skolor och äldreboenden på grund av att personalen blir sjukskriven. Strategin är att plana ut sjukdomskurvan genom att vara extremt försiktiga och iaktta alla de skyddsåtgärder vi kan för att hålla oss friska och förhindra smittspridning. Därför behöver vi också din hjälp att minimera smittoriskerna. Vi ber dig därför tänka särskilt på att:

  • Hålla extra god handhygien i närhet av andra
  • Vara extra vaksam på symptom och kontakta sjukvård om du känner dig sjuk.
  • Det är viktigt att inte skicka sjuka barn till förskolan eller skolan. Detta gäller även lindriga symptom för att minimera riskerna just nu.
  • Om du själv känner lindriga symptom eller är sjuk ber vi dig också hålla dig borta från våra verksamheter.
  • Göra vad du kan för att undvika smittspridning.

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt