Annons:

Måste sluta mata fåglar med hundmat

Miljö-och byggnadsnämnden begär att en person döms till 1 000 kronor i vite för att i förstor omfattning matat fåglar på tomten.

Måste sluta mata fåglar med hundmat

En person förbjöds i september förra året, av Miljö-och byggnadsnämnden, att sluta upp med att mata fåglar på sin tomt. Personen läger ut något som ser ut som hundmat och som lockar till sig större fåglar som duvor, kråkfåglar och måsfåglar i stora mängder. Nu har det hänt igen och nämnden begär att vite döms ut på 1 000 kronor.

Annons:

Det är en villaägare på Perugatan i Västervik som matar fåglar lite för mycket anser nämnden. Redan i september 2019 beslutade nämnden att förbjuda personen att lägga ut mat som lockar till sig större fåglar som, kråkfåglar, duvor och måsfåglar i stor mängd. Vid ett besök i februari i år konstaterades att matningen pågår än. Det som läggs ut ser ut som torrmat som ges till hundar som läggs ut direkt på marken.

Därför beslutar nämnden att begära att vite utdöms av Mark-och miljödomstolen, på 1 000 kronor för att matningen fortsätter och att maten läggs på marken och att föreläggandet om matning med försiktighetsmått inte följts. Nämnden anser att det inte finns grund till jämkning.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt