Annons:

Taxiföretag vädjar till personer som känner sig sjuka

Taxibuss från Vikboland Taxi

Taxiföretag vädjar till personer som känner sig sjuka

Vikboland Taxi som kör många sjuktransporter, vädjar nu till alla passagerare att tänka sig för innan de sätter sig i en taxibuss eller taxibil.
– Både våra förare och kroniskt sjuka patienter kan bli smittade av Coronaviruset. Känner ni er minsta sjuka så ring 1177 först, säger Carolina Aronsson vid Vikboland Taxi.

Annons:

Carolina Aronsson ber personer som känner sig sjuka att inte beställa en taxiresa.

– Vi uppmanar till försiktighet för att skydda våra förare och andra personer som är i riskgruppen som ofta åker med oss, säger hon.

Vikboland Taxi har regionens uppdrag att köra sjuktransporter och det är många passagerare som är äldre och som har flera svåra sjukdomar. De ska inte utsättas för Coronviruset.

– Känner man att man har feber, andningssvårigheter eller hosta, ska man kontakta 1177. Måste man åka iväg gör det då på annat sätt. Det säger vi för att vi vill skydda personer som redan är sjuka och åker med oss, säger Carolina Aronsson.

Ett Coronavirus kan finnas kvar på en plats i upp till fem dagar och förs vidare om någon får viruset på händerna och vidare in i kroppen via slemhinnor. 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt