Annons:

Västerviks kommun erbjuder hjälp för personer i riskgrupper

Personer som är i riskgruppen för att bli allvarligt sjuka av Coronaviruset och inte kan få hem matvaror eller mediciner erbjuds nu hjälp av Västerviks kommun För att komma i kontakt med kommunen kan de ringa 0490 – 25 52 93.

Annons:

För att hjälpa de som saknar hemtjänst och står utan annan hjälp från vänner eller anhöriga startar kommunen nu en tillfällig servicehjälp. Det är en akut insats för de som är i riskgruppen och inte kan lösa hemleverans av livsmedel och mediciner på annat sätt.

 Kontaktperson är Malin Ekdahl som även jobbar med det nu pausade projektet IT-café för äldre. Hon kommer under dagarna samla en resursgrupp som kan jobba med frågan under Coronakrisen.

 - Vi behöver inventera hur vi kan göra det här på bästa sätt, säger Malin Ekdahl.

Kommunen har servicepunkter på landsbygden som vi kan ta hjälp av och de kan också få hjälp av FRG, Frivilliga resursgruppen i Västervik. Det finns också facebookgrupper och andra privata aktörer som man samverka med.

- Vi vill undvika att utnyttja den redan hårt drabbade hemtjänsten som behöver resurserna till redan inplanerad verksamhet. Det vi snabbt behöver få på plats är ett kontaktnummer och en person som man kan ringa till om man är orolig och behöver hjälp. Här tror jag att jag kan vara till stor nytta redan nu, menar Malin Ekdahl. Sedan får vi se hur vi löser allt praktiskt, säger Malin Ekdahl.

 Hjälpnumret är 0490-25 5293 och det är till för individer i riskgruppen som inte kan lösa sin hemleverans på annat sätt under coronakrisen.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt