Annons:

Stadshotellet tänker nytt i Coronakrisen

Stina Porsgaard med personal lanserar flera erbjudanden till Västervikskorna.

Stadshotellet tänker nytt i Coronakrisen

Take Away mat förpackade för en hel vecka som dessutom kan köras hem, öppnar upp Black Rockgrillen för allmänheten, men med säkerhetsavstånd mellan borden och hemester, övernattning på hotellet för alla Västerviksbor som vill kunna åka bort, men inte så långt. Det är erbjudanden som Stadshotellet ger Västerviksborna under Coronakrisen. 

Annons:

Stina Porsgaard med personal har tänkt till för att mildra effekterna av Coronakrisen som sprider sig i hotell – och restaurangbranschen. Flera olika erbjudanden ska få människor i Västervik att besöka hotellet.

– Vi lanserar Lunchveckan, det är fem luncher som man kan hämta hos oss, en för varje dag i vardag i veckan. Den första är nylagad de andra fyra är infrysta, säger Stina Porsgaard.

Hon säger att all mat är näringsriktig och tillagad på färska råvaror. Vill kunden kan de få maten hemkörd för 100 kronor.

– Vi gör inte det här för att tjäna pengar. En del av våra gäster har uteblivit och nu får de ett alternativ till att laga mat själva. Jag tror att det kommer att bli stor efterfrågan på den här maten och det är ett erbjudande som är ett alternativ till matkassen, säger Stina.

Genom att erbjuda god vällagad mat håller också Stadshotellet igång personalen i köket också vilket blir en win-win effekt.

Black Rockgrillen

I vanliga fall är Black rockgrillen öppen för större grupper som besöker Stadshotellet. Nu när den gruppen försvunnit har Stina tillsammans med sin personal valt att öppna upp den men på ett annorlunda sätt.

– Alla bord desinficeras och vart annat bord placerar vi gäster vid. Det innebär att det står ett tomt bord mellan varje bord det finns gäster. På så sätt ska vi undvika att sprida smittan om någon gäst bär på den smittan, säger Stina.

Hon säger att är någon orolig för att smittas så är Black Rockgrillen ett bra alternativ.

– Jag har pratat med personer som är 70+ som tycker att det känns bra att besöka och äta här.

Hemester

Många gäster från andra länder och andra kommuner har avbokat hotellrum.

– Samtidigt är det många Västerviksbor som också fått sin planerade semester avbokad. Därför erbjuder vi hemester, bo på vårt hotell i den egna kommunen.

Det kostar 300 kronor per person som bor i dubbelrum per natt.

– Det kan inte bli billigare att bo på ett fyrstjärnigt hotell. Det har varit så uppskattat och väldigt många har bokat in sig vilket vi är glada för. Vi har gott om lediga rum så ingen ska tro att man blir smittad om man sover här en natt. Det är inte trångt, säger Stina.

Erbjudandet gäller fram till den 30 april.

– Man måste ha en postadress i Västerviks kommun för få ta del av erbjudandet, säger Stina Porsgaard.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt