Annons:

Smittskyddsläkarens skarpa uppmaning:

Smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin har en uppmaning till länsborna. Foto: Pressbild

Smittskyddsläkarens skarpa uppmaning: "Nu gäller det att alla hjälps åt"

Läget i Kalmar län blir allt mer allvarligt. Nu går smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin ut med en uppmaning till invånarna. 
– Nu är det väldigt viktigt att var och en gör det som behövs för att minska smittspridningen, säger hon.

Annons:

Region Kalmar län har varit en av de minst drabbade regionerna i Sverige av coronaviruset covid-19. Men nu har länet fått sitt första dödsfall och totalt 25 bekräftat smittade av sjukdomen. En patient vårdas också på intensivvårdsavdelning.

Nu går regionen ut med en uppmaning till länsborna.

– Nu är det väldigt viktigt att var och en gör det som behövs för att minska smittspridningen och jag tror att alla är medvetna om vad man ska göra för att bromsa och minska smittspridningen. Det handlar om handhygienen, att hålla sig hemma om man är sjuk och inte gå till jobbet eller någon annanstans om man är "ledig", säger Lisa Labbé Sandelin. 

Det är viktigt att tänka på aspekten med social distansering, säger hon.

– Det är lite komplicerat för det gäller den fysiska distansen. Viruset smittar med droppsmitta och man behöver ha nära kontakt. Nu måste vi hitta andra former att umgås. Att gå en promenad med någon annan med en meters avstånd om båda är friska går bra. Man får också hitta andra sätt att hålla kontakt, via sociala medier, Skype och så vidare. Det finns väldigt goda möjligheter att hålla kontakten, säger hon och fortsätter:

– Nu gäller det att alla hjälps åt. Vi måste visa respekt för människor som vill göra sitt bästa för att hindra och begränsa smittspridningen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt