Annons:

Västerviksföretag hade många brister enligt Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöverket hittade tolv anmärkningar hos ett företag i Västervik.

Västerviksföretag hade många brister enligt Arbetsmiljöverket

Inte mindre än tolv brister uppmärksammades hos ett Västerviksföretag när Arbetsmiljöverkets inspektör gjorde en inspektion hos företaget. Det handlar om både administrativt arbete som saknades men även hur arbetet ska genomföras på företaget så att medarbetarna inte ska komma till skada.

 

  

Annons:

Arbetsmiljöverket besökte Västerviksföretaget den 27 februari i år och de uppmärksammade tolv brister i företagets arbetsmiljöarbete.

Det saknades bland annat systematiskt arbetsmiljöarbete, det är någonting som Arbetsmiljöverket ställer som krav att det ska finnas på en arbetsplats. Flera av de övriga bristerna kan relateras till den övergripande bristen. Skyddsronder görs men dokumenteras inte. Handlingsplan för att förebygga ohälsa och olyckor saknades.

Andra brister i företagets arbetsmiljöarbete handla om fordon som används inom verksamheten. Det handlar om truckar och andra fordon som används i olika arbetsmoment. Det fanns inte separerade gångar för truckar samt fordon och gående, vilket kan medföra att någon kan bli påkörd i verksamhetsområdet.

Det fanns heller inte skriftliga rutiner för första hjälpen. Företaget ska upprätta skriftliga rutiner och märka ut var första hjälpen finns samt skriva ut telefonnummer till taxi och ambulans.

I mitten av juni kommer Arbetsmiljöverket tillbaka till företaget och då ska alla brister vara åtgärdade.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt