Annons:

Fem lärarfack går samman mot besparingar på Västerviks gymnasium

Fem fackförbund har skrivit ett gemensamt brev till ledamöterna i kommunfullmäktige om förhållandena inom skolan och Västerviks gymnasium.

Fem lärarfack går samman mot besparingar på Västerviks gymnasium

Fem fackföreningar har skrivit ett gemensamt brev till alla kommunfullmäktiges ledamöter i Västervik. I brevet beskriver de den situation som de upplever nu och den situation de befarar komma när fler tjänster ska tas bort från skolan.

- Vi brukar inte vända oss till er när det gäller arbetsmiljö. Denna gång vill vi göra er uppmärksamma på den situation som råder för personalen på Västerviks gymnasium, skriver de i brevet.

  

Annons:

Anqi Åström är ordförande i Lärarförbundet hon säger att man på detta sätt vill påverka beslutsfattarna och att de blir medvetna om hur svår situationen är inom skolan.

- Det gäller besparingar inom skolan och just nu pågår förhandlingar om Västerviks gymnasium, därför är fokus på den skolan, säger hon.

Utdrag ut brevet

I brevet som riktar sig till samtliga ledamöter i kommunfullmäktige, beskriver de fackliga organisationerna, personalens oro för ytterligare personalneddragningar på Västerviks gymnasium.

- Arbetsgivaren vill dra ner ett stort antal tjänster på grund av interkommunala kostnader, skriver de i brevet.

De beskriver också den oro som bland personalen som påverkar arbetsmiljön både för personal och elever.

- Vi brukar inte vända oss direkt till er när det gäller arbetsmiljö, utan först och främst arbeta med de chefer som finns i verksamheterna. Denna gång vill vi göra er uppmärksamma på den situation som råder på Västerviks gymnasium, skriver de i brevet.

De önskar att ledamöterna som ytterst är arbetsgivare ser vikten av att personalen på Västerviks gymnasium inte får högre arbetsbelastning och ber därför ledamöterna att fokusera på två saker.

- Dels att kunna hantera den pågående pandemin samt möjligheten att kunna få tid att koncentrera sig på att hitta andra sätt att lösa ekonomin utan att säga upp personal.

Fackförbunden som skrivit brevet är:

Kommunal

Lärarnas Riksförbund

Vision

Lärarförbundet

SSR

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt