Annons:

Skolbarnen inte nöjda med kommunens svar

Flera barn i klass 1 på Ljungbergaskolan går över en trafikerad gata för att komma till skolan. De skickade ett brev till Västerviks kommun och bad om att det skulle byggas ett övergångsställe så att de på ett säkrare sätt skulle komma till sin skola. När de fick svar från kommunen var de inte nöjda med svaret och nu skickar de ytterligare ett brev till kommunen.

Annons:

För en månad sedan skrev barnen till Västerviks kommun om att de ville ha ett övergångsställe för att så säkert som möjligt komma till sin skola. Nu har de fått svar från kommunen, men de är inte nöjda med svaret så de har skickat ett nytt brev där de berättar hur det är att vara barn och frågar varför ett övergångsställe inte kan byggas just där de vill ha det.

Tack för ert svar!

Vi i ettan vet hur man går över ett övergångsställe, och vi tycker att det är säkrare att korsa gatan vid ett övergångsställe än utan ett.

Vi har några frågor:

  • Vi undrar varför ni skriver om cykelvägen vid Jurastigen när vi vill ha ett övergångsställe på andra sidan skolan?
  • Räcker det inte med en liten trottoar utmed Vattentornsvägen precis vid övergångsstället vi vill ha?
  • Vem tar reda om det kostar mycket pengar? Och om vi måste fråga politikerna om pengar, när läggs nästa budget?

Vi vet att många skolbarn skulle använda övergångsstället. Vi är fyra stycken i vår klass som går där dagligen, och även våra syskon och flera andra elever går där tillsammans med oss varje dag.

Hej då från klass 1 på Ljungbergaskolan!

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt