Annons:

Björn Ulvaeus till DN:

Björn Ulvaeus berättar i en öppenhjärtig intervju i DN om sin alkoholism. Foto: Stefan Härnström

Björn Ulvaeus till DN: "Ja, jag var alkoholist"

Västerviks största avtryck i världen, Björn Ulvaeus, öppnar upp sig i en lång intervju med Dagens Nyheter. Bland annat kommer han ut som nykter alkoholist.
– Jag hade druckit färdigt, säger ABBA-legendaren. 

Annons:

Björn Ulvaeus bor numera på ön Vågaskär i Djursholm, utanför Stockholm. Där lever 75-åringen tillsammans med sin fru och sina djur. 

I en stor och öppenhjärtig intervju med Dagens Nyheter berättar han om sin alkoholism, kärleken till Agnetha Fältskog och stämningen mellan ABBA-medlemmarna. Någon osämja, som det ofta rapporterats och spekulerats om, tycks inte finnas. De fyra har det så kallade Avatarprojektet tillsammans och träffades senast för en månad sedan. 

– När vi skildes häromsistens sa vi att "Vi har ju något väldigt speciellt i det att vi är fyra personer som kan lita på varandra till hundra procent". Vi har väldigt speciella band till varandra och det känns väldigt tydligt att de finns där, säger Björn Ulvaeus till Dagens Nyheter. 

Slutat dricka

Ulvaeus berättar också att för 12-13 år sedan slutade helt med att dricka alkohol. Något han menar är sitt livs bästa beslut. 

– Jag hade druckit färdigt. Det påverkade mitt liv för mycket. Ja, jag var alkoholist, eller: det är man, man är nykter alkoholist.

Den 75-årige musikern och affärsmannen, som gjort stora satsningar i Västervik de senaste åren, berättar också om hur han träffade Benny Andersson och sin första fru, Agnetha Fältskog. De två träffades i ett tv-program och det var kärlek vid första ögonkastet.

– Och då sitter hon där. Då hade hon inte... hon hade en liten glugg mellan framtänderna. Hon var ju så himla ung. Flickaktig. Hon blev mycket mer sofistikerad efter ett tag.

"Ska älska sig själv"

Sedan fem år tillbaka sitter Björn Ulvaeus alltid med en psykoterapeut för samtal. Ett ämne som berörs mycket är självkänsla. 

– Vi pratar om det, att man ska älska sig själv – helst. Det har jag aldrig lärt mig. Att bli mer förlåtande, mera empatisk mot mig själv har jag lärt mig med åren, men att kunna säga att man älskar sig själv som man är, det har jag aldrig lyckats med.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt