Annons:

Nytt särskilt boende prioriteras i Gamleby

Ingela Svensson (C) Jon Sjölander (M)

Nytt särskilt boende prioriteras i Gamleby

Socialnämnden har tänkt om, och gå ifrån målet att bygga ett nytt särskilt boende i Gamleby med 70 platser. Istället väljer man att minska målet till 60 platser. Bakgrunden är att Erneborgs lokaler är väldigt dåliga och ett nytt boende måste byggas så fort som möjligt vilket gör att Bostadsbolaget måste komma fram med en kostnadsberäkning redan till i slutet av maj.

Annons:

Erneborgs särskilda boende är väldigt dåligt och måste ersättas så fort det går. Samtidigt är Hagnäsgårdens fastighet också i dåligt skick. Från början var tanken att ett nytt särskilt boende skulle byggas vid Åbyhöjden som ersätter båda de boendena men notan blev väldigt dyr. Nu har socialnämnden tänkt om och behåller Hagnäsgården där åtta boende kommer att finnas kvar samt att andra delar av fastigheten byggs om till personalutrymme för hemtjänstpersonalen. Det nya särskilda boendet på Åbyhöjden får 50 – 55 platser.

– Bostadsbolaget presenterade vad det skulle kosta att bygga ett nytt boende med 70 platser och det blev väldigt dyrt. Vi väljer att göra på det här sättet istället och ber att Bostadsbolaget så snabbt det går, ger oss ett nytt kostnadsförslag på vad det kommer att kosta, säger Ingela Svensson (C), ordförande i socialnämnden.

Kostnadsberäkningen dröjer

Kostnadsberäkningarna ska vara klara innan nästa möte i nämnden som sker i slutet av maj. Det nya särskilda boendet ska vara klart 2023.

Jon Sjölander (M) tycker det är bra att man gått ifrån tanken på att just 70 särskilda boende ska vara riktlinjen. Han tycker också att nämnden ska utsätta Bostadsbolaget för konkurrens och se om det finns andra aktörer som är villiga att bygga.

– Annars hamnar vi samma diskussion som vi gjort tidigare om vem som ska bygga. Vi har flera exempel på det den senaste tiden, säger han.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt