Annons:

IVO återkallar tillstånd för privat omsorgsgivare

Omsorg Linneryd AB, med moderbolag i Mullsjö blir av med sitt tillstånd att bedriva verksamhet. Bolaget har flera verksamheter i olika kommunen och ett av dem finns i Västerviks kommun.

Annons:

Inspektionen för Vård och Omsorgs (IVO) beslut gäller omgående och de bedömer att bolaget inte uppfyller kravet på lämplighet. Bedömningen grundas på allvarliga brister i annan verksamhet samt att en styrelseledamot är dömd för bokföringsbrott.

Allvarliga brister har framkommit i andra delar av koncernen. IVO återkallar beslutet om att företaget får bedriva omsorg för vuxna direkt utan föregående beslut om att företaget får möjlighet att åtgärda bristerna.

IVO har konstaterat stora brister i alla verksamheter som moderbolaget driver, även den verksamheten som bedrivs i Västerviks kommun.

Bristerna består i otillräckliga rutiner för lex Sarah dokumentation, ledning och styrning, personalens kompetens samt rutiner för att utreda synpunkter och klagomål.

IVO:s sammanlagda bedömning är att bolaget inte uppfyller de krav som ställs på bolaget.

Företaget har fått yttrat sig och skriver att de har bytt ut styrelseledamoten som gjort sig skyldig till bokföringsbrott. Yttrandet ändrar inte IVO:s bedömning.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt