Annons:

SABOTAGE I VÄSTERVIK – KOMMUNEN VARNAR

Någon eller några har flyttat på flera brunnslock i Västervik. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

SABOTAGE I VÄSTERVIK – KOMMUNEN VARNAR

Under den senaste tiden har flera allvarliga sabotage utförts i Västervik. Okända personer har tagit bort galler från rännstensbrunnar. 

Annons:

Det är vid och runt Ludvigsborgsskolan som flera lyfta brunnslock har registrerats, bland annat vid korsningen Idrottsgatan-Tallskärsgatan och på Ekdalsgatan.

Kommunen stämmer nu i bäcken och reagerar kraftigt mot sabotagen:  

– Detta är oerhört allvarliga sabotage och jag tror att de som roar sig på det här sättet behöver få förklarat för sig hur farligt det de gör kan vara om någon fotgängare, cyklist eller till och med bilist skulle hamna fel i ett sådant här hål, säger Västerviks kommuns samhällsbyggnadschef Daniel Niklasson till kommunens hemsida.

Vill få stopp omedelbart

Niklasson tror att det handlar om unga gärningspersoner: 

– Det mesta tyder kanske på att det är väldigt unga personer som är skyldiga, men det gör tyvärr inte det här mindre allvarligt. Min uppmaning är att alla boende i Västerviks södra delar nu hjälper oss och försöker få stopp på det här med en gång.

Kommunen vill nu ha in mer information: 

"Den som ser en brunn som saknar brunnslock uppmanas att omgående ringa Västervik Miljö & Energi på 0490-25 70 50. Den som har möjlighet att själv prata med förövarna uppmanas att förklara hur allvarligt den här typen av sabotage är."

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt