Annons:

  • Lata föräldrar ska bötfällas –

    Det råder stannande förbud längs den smala vägen vid VO intill fotbollsplanerna. Ändå stannar många föräldrar sina bilar vid planerna för att se när barnen tränar.

  • Lata föräldrar ska bötfällas –

    Några hundra meter från vägen finns en stor parkering som aldrig blir full med parkerade bilar.

Lata föräldrar ska bötfällas – "Det är lättja"

Återigen har det blivit problem med bilar som parkerar på den smala vägen intill fotbollsplanerna vid Karstorp. Där är parkering förbjuden längs med vägen men det hörsammas inte av flera föräldrar som parkerar bilarna på vägen för att titta på när deras barn tränar fotboll.
– Det är lättja som gör att de inte parkerar några hundra meter bort på den stora parkeringsplatsen, säger Christer Ramström, vid samhällsbyggnadsenheten i Västervik.

Annons:

I flera år har flera personer klagat över att bilar parkerar längs med den smala vägen som leder mot Ytterhult. Det är föräldrar till barn som tränar fotboll på planerna intill vägen som stannar för att titta på träningen.

En person som åker längs med den vägen, berättar att hen får problem med framkomligheten, speciellt när en hästvagn är kopplad till bilen.

– Det är svårt att ta sig förbi de bilar som parkerat längs med den smala vägen. Vägen är dessutom kurvig och har ett krön mitt i vilket gör att sikten är dålig, säger personen.

Fenomenet uppstår vissa kvällstider då barnen tränar fotboll och föräldrarna vill titta på.

– Det är olämpligt att de parkerar bilarna längs med den vägen och samtidigt finns det en stor parkeringsplats bara några hundra meter från vägen. Den är det få som använder.

Stoppförbud

Christer Ramström jobbar med trafikfrågor på samhällsbyggnadsenheten i Västervik. Han säger att det är stannandeförbud på vägen.

– Det är tydligt uppmärkt med skyltar att man inte får stanna bilen längs med den vägen, säger han.

Han säger att det finns en stor parkeringsplats intill fotbollsplanerna som ska användas av bilisterna.

– Där ska bilisterna stanna inte längs med vägen. Det handlar mer om lättja, att föräldrarna stannar längs med vägen. Bilisterna som parkerar sina bilar vid vägkanten, de ska bötfällas då de gör ett lagbrott. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt