Annons:

  • MQ:s butik i Västervik blir kvar – öppnar i morgon tisdag

    MQ öppnar sin butik i Västervik på tisdag. Johan Sandberg, fastighetsägare Emeli Svensson Sandin, butikschef och Tobias Ahlstedt, Västervik Framåt.

  • MQ:s butik i Västervik blir kvar – öppnar i morgon tisdag

    Hanne Isaksson Andersson och Zeb Hallebjörk får behålla sina jobb på MQ.

MQ:s butik i Västervik blir kvar – öppnar i morgon tisdag

Det blev en snabb vändning, från att MQ- butiken skulle läggas ned tills att butiken kommer att vara kvar. En stor del i den vändningen har fastighetsägaren Johan Sandberg.

- Vi har förhandlat sedan i tisdags, säger han.

  

Annons:

Det nya hyresavtalet blev klart under fredagen, när de nya ägarna till MQ skrev under avtalet.

- Det blir fyra vinnare när butiken kommer att vara kvar. Det är bra för Västervik, bra för MQ, bra för mitt fastighetsbolag och bra för personalen, säger Johan Sandberg, som äger fastigheten där MQ har sina lokaler.

Han säger också att om MQ inte öppnat butiken igen, efter att de förra bolaget gått i konkurs, skulle det inte gynnat någon.

Ny butikschef

Emeli Svensson – Sandin, blir ny butikschef för MQ-butiken som kommer att öppna igen imorgon tisdag. Hon är också butikschef för MQ:s butik i Oskarshamn.

- Jätteroligt att det nya bolagets ägare har kommit överens med fastighetsägaren så att butiken kan öppna igen, säger hon.

I måndags höll hon och personalen på att packa upp alla kläder ur kartonger som man tidigare packat ner för att de skulle transporteras iväg från Västervik.

- Konkursförvaltaren skulle se till att alla varor kördes iväg under fredagen, men i sista sekund kunde varorna räddas kvar här genom att avtalet skrevs under av båda parter, säger Johan Sandberg.

Han berättar att MQ:s besked om att Västerviksbutiken skulle läggas ned kom som en kalldusch för honom.

- Jag har förhandlat med bolaget sedan i tisdags och i fredags kom vi äntligen överens om hur avtalet skulle se ut, säger Johan Sandberg.

Han vill inte säga några detaljer om hur avtalet ser ut mer än att det är långsiktigt och gynnar alla parter.

”Så roligt att MQ är kvar”

Tobias Ahlstedt, handelsledare och projektledare Citysamverkan, vid Västervik Framåt är glad över att MQ finns kvar i Västerviks stadskärna.

- Det är så skoj att ha er kvar i Västerviks stadskärna. Ni är en butik som lockar en viss målgrupp, säger han.

Han ser också att Västerviksborna tänker på vart de handlar under Coronakrisen.

- Man flanerar inte runt på samma sätt som innan krisen, man har redan bestämt sig var man ska handla och gör sitt köp snabbt. Jättekul att man väljer att handla i sin hemmakommun, det gynnar oss alla, säger han.

Emeli Svensson Sandin säger att det är viktigt att gynna den lokala handeln.

- Även om man inte hittar just det plagg som man letar efter i vår butik, kan vi beställa hem det och se till att det blir hemskickat till kunden. Det gynnar också vår lokala butik, säger hon.

De anställda i butiken Hanne Isaksson Andersson och Zeb Hallebjörk tycker beskedet är välkommet.

- Det har varit som en bergochdalbana de senaste dagarna, säger Hanne.

- Det är skönt att veta att man har ett jobb igen, säger Zeb.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt