Annons:

Västervik arrangerar invigningen av Kalmarsund Pride i år

Västervik inviger Kalmarsund Pride den 29 augusti i år.

Västervik arrangerar invigningen av Kalmarsund Pride i år

Det blir Västervik som får stå som värd när Kalmarsund Pride invigs i slutet av augusti år. Kalmarsund Pride kommer att pågå mellan den 29 augusti till den 5 september.

Annons:

Invigningen kommer att genomföras i en studio i Västervik där sändningen kommer att nås från Kalmarsund Prides webbplats och den kommer att innehålla samtal och musik.

- Det känns angeläget för oss att engagera oss i vår regions prideevenemang. Alla vet att 2020 är ett annorlunda år för evenemang och vi tar ansvar för att genomföra något som inte ökar smittspridningen av coronaviruset, precis som hela Kalmarsund Pride gör i år. Jag tror och hoppas att det här kan göra att hela vår region har ett spännande stort evenemang att se fram emot under denna speciella tid, säger Christian Svensson som jobbar som planerare i frågor om folkhälsa och klimat.

Hela invigningsprogrammet är inte färdigt ännu men festivalen arrangeras mellan den 29 augusti och den 5 september. I år blir hela paraden digital, då Kalmarsund Pride inte vill riskera ökad smittspridning av Covid-19.

Alexander Finstad är ordförande i Kalmarsund Pride, säger:

- I och med Västerviks invigning känner vi att budskapet om allas lika värde nu nått från norr till söder i vårt fina län.

Avslutningen den 5 september sker en digital parad.

- Vi satsar stort på ett bra program och stort deltagande i den digitala paraden, säger Alexander Finstad.

Arrangemanget är i sin linda och hela programmet är inte klart än. I slutet av sommaren kommer det att spridas ut. Klart är att det blir både allvar och fest.

Sänder live

Under invigningen av Kalmarsund Pride i Västervik, kommer Västerviks kommun och Västervik Framåt att sända live med samtal och musikunderhållning från en lokal i Västervik.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt