Annons:

Prideinvigningen i Västervik väcker känslor ”Det fulaste man gjort”

Beskedet att Västervik ska inviga Kalmarsund Pride väcker starka känslor.

Prideinvigningen i Västervik väcker känslor ”Det fulaste man gjort”

Tidigare idag skrev DVV om att Västervik kommer att inviga Kalmarsund Pride, den 29 augusti. Ett beslut som hbt-centrum i Västervik, minst sagt är förvånade över.



- Man har kört över oss helt, det är det fulaste man kan göra, säger en av personerna som arbetar med hbt-centrum i Västervik.


  

Annons:

I dag presenterade Västerviks kommun och Kalmarsund Pride att de kommer att låta Västervik inviga Kalmarsund Pride 2020.

Sedan i vintras har hbt-centrum i Västervik arbetat hårt för att få hit invigningen av Kalmarsund Pride. När ledande personer i det nätverket fick läsa om den nyhet kände de sig helt förbigångna.

- Vi startade upp det arbetet i vintras, säger en person i hbt-centrum i Västervik.

Personen känner att nätverket i Västervik blivit helt bortglömt eller rent av överkört.

- Vi har lagt ner mycket arbete på detta i månader, man kan inte ta någon annans arbete. Man gör inte så. Det känns fel och tråkigt. Det är det fulaste man har gjort, säger personen.

Redan 2015 hade personen kontakt med Västerviks kommun om att Kalmarsund Pride skulle invigas i Västervik. Då blev det tvärnit. Kommunen var inte redo. Nu när man startat ett liknande arbete blir man inte ens tillfrågad om att vara med.

- Vi har haft kontakt med kommunen och Kalmarsund Pride för att Västervik ska få sköta invigningen av Pride 2020, men vi blir inte kontaktade om att det kommer att bli på det sättet, utan får läsa om det i Dagens Västervik.

”Kommunen är vår kontaktväg”

Jessica Rydell är projektledare för Kalmar Pride och är den som har fört kontakterna med Västerviks kommun.

- Vi i föreningen tar beslut om var vi vill att invigningen av Kalmarsund Pride ska ske. Vårt val föll i år på Västerviks kommun och vi frågade om de var intresserade och de var de, säger Jessica Rydell.

Ni kontaktade inte hbt-centrum i Västervik för att informera dem också?

- Vår kontaktväg är genom kommunerna. Vi hade fått inspel tidigare om att Västerviks kommun var intresserade av att arrangera invigningen.

Hur tänker ni om hbt-centrums medverkan i invigningen av Kalmarsund Pride i Västervik?

- Jag hoppas de är med och arrangerar program i invigningen och är med under hela veckan. Det vore jättebra om de gör det, säger Jessica Rydell.

Hbt-centrum i Västervik har man delade känslor.

- Vi tycker det är bra att det blir någon sorts Pridefirande ändå men vi tycker det är tråkigt att ha blivit uteslutna efter allt man har gjort, säger personen vid hbt-centrum i Västervik-

DVV har försökt att nå Christian Svensson, planerare för folkhälsa och miljö vid Västerviks kommun, utan att lyckas.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt