Annons:

Betallösning inom kollektivtrafiken tas bort – då blir sista dagen

Kalmar Länstrafik tar bort reskassan från och med 30 september. Foto: MostPhotos

Betallösning inom kollektivtrafiken tas bort – då blir sista dagen

Den populära reskassan inom Region Kalmars kollektivtrafik tas bort. Sista gången som kassan kan laddas är den 30 juni. Sista resan som kan göras blir den 30 september.

Annons:

Med reskassan ha man kunnat ladda ett kort med pengar som sedan kan användas för inköp av enkel-, duo eller familjbiljetter inom länstrafiken och detta till rabatterat pris.

Länstrafiken håller på att ta fram ett nytt biljettsystem och nu står det klart att reskassan tas bort.

– Användningen av reskassan ombord på Kalmar länstrafiks fordon medför ett manuellt arbete som tar extra tid för förare och ombordpersonal. När reskassan förvinner innebär det en smidigare ombordstigning för våra kunder och i slutändan en allt mer pålitlig tidtabell säger Christer Holmgren, trafikdirektör vid Kalmar länstrafik, i ett pressmeddelande.

Begränsas av covid-19

Sista dagen att ladda kassan blir den 30 juni och sista dagen att resa med resekassan blir den 30 september.

– Vi rekommenderar våra kunder att resa upp beloppet före den 30 september. Samtidigt är vi medvetna om att möjligheten att använda reskassan har begränsats av covid-19-pandemin och de stängda framdörrarna på våra stora bussar. Möjlighet finns att få beloppet på reskassan överfört till ett tillgodokvitto eller återbetalat till ett konto. Vi har också tillfälligt plockat bort administrationsavgiften för att få beloppet på reskassan återbetalat, säger Christer Holmgren.

Reskassan kan användas på bussar som bara har en dörr, ombord på Kustpilen-tågen och Krösatågen, i biljettautomater och via fasta försäljningsställen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt