Annons:

”Det är inte hugget i sten att båthallen byggs just där”

Detaljplan över Vitudden där båthallen föreslås byggas.

”Det är inte hugget i sten att båthallen byggs just där”

Jon Sjölander (M) har noterat att många människor är emot att en båthall på 6 000 kvadratmeter byggs på Vitudden.

- Det är inte hugget i sten, att båthallen byggs just där, säger han.

 

  

Annons:

Flera detaljplaner har presenterats under våren för i ett område från Kulbacken till Vitudden. Den senaste detaljplanen att läggas ut på samråd, var den om Vitudden och där blev det protester från många människor och organisationer samt att länsstyrelsen i Kalmar avrådde kommunen från att fortsätta med planerna innan en arkeologisk undersökning av området hade gjorts.

I dag har Vituddens båtvarv en uppställningsplats mitt emot Notholmen. Där har en detaljplan presenterats, som visar att bostäder ska byggas. Istället flyttas byggs en 6 000 meter stor båthall på Vitudden, i anslutning till Vituddens båtvarv.

- Genom att bygga bostäder på uppställningsplatsen får vi ihop området i Västervik på ett bättre sätt, säger Jon Sjölander.

Han säger sig ha respekt för de yttrande som kommit in om planerna.

- Jag har noterat att ganska många är negativa att det byggs på Vitudden. Det är inte hugget i sten, att båthallen byggs just där, säger han.

Inte tagits upp än

Detaljplanen om Vitudden har inte tagits upp än i kommunstyrelsen, därför menar Jon och därför är det svårt att ge något definitivt besked om hur beslutet kan komma att bli.

- Vi kan nog hitta andra lösningar där man kan få utveckling i Västervik. Det är viktigt att alla blir nöjda, säger Jon Sjölander.

 

 

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt