Annons:

  • Våran Krog gör ny satsning i coronatider –

    Malin Holmbom, ägare till Våran Krog

  • Våran Krog gör ny satsning i coronatider –

    Våran Krog har byggt en loungebar med utsikt över Fiskarehamnen.

Våran Krog gör ny satsning i coronatider – "Hoppas att det vänder"

Våran Krog byter inriktning och tar bort fiskdisken för att satsa än mer på gin av olika sorter.  Man fortsätter att vara en fisk- och skaldjursrestaurang samtidigt som man byggt om och förändrat miljön i lokalen till en loungebar med utsikt över Fiskarehamnen.

Annons:

Coronapandemin har gjort det svårt för krogarna i Västervik. Matgästerna kan inte vara lika många åt gången på grund av de restriktioner som finns i Sverige. För att möta den nya tiden har Våran Krog genomfört stora förändringar av både utbudet och i lokalen.

- Hela fisk- och delibutiken är borttagen. Vill man köpa fisk och skaldjur från oss kan man förbeställa så tar vi hem varorna, säger Malin Holmbom, ägare till Våran Krog.

Anledningen till att delibutiken tas bort är att det krävs personal som bemannar butiken och det bär sig inte under Coronakrisen.

Istället har man byggt om den delen av lokalen till en mysig loungebar.

- Här kan man sitta och koppla av med ett glas vin eller en drink samtidigt som man ser på den fantastiska utsikten, säger Malin.

Satsar på Gin

Istället för fisk och skaldjur kommer Våran Krog att satsa mer på Gin.

- Vi kommer att utveckla vårt sortiment av Gin. Idag har vi 20 sorter men om några veckor har vi 30 olika sorters Gin.

Det finns redan flera olika sorters Gin i butiken samt olika sorters tonic. En av gindrinkarna som är populär just nu är Audemus Pink Pepper Gin.

- En annan är Lubster Gin, med smak av hummer och det passar bra då vi är en fisk-och skaldjursrestaurang, säger Malin.

Tuff vår

Precis som andra krogar i Västervik upplever Våran Krog att det har varit en tuff period.

- Jag hoppas att det vänder snart. Vi har sett en liten ljusning de senaste veckorna annars har det varit tufft.

Inne i fisk-och skaldjursrestaurangen har man möblerat om och borden tar två istället för fyra matgäster på grund av de strikta restriktionerna.

- Vi kan inte låta allt stå stilla, därför gjorde vi dessa förändringar med loungebaren samtidigt som det blir mer yta till restaurangen, säger Malin Holmbom. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt