Annons:

STOR ARBETSGIVARE I MÅLILLA SKA LÄGGAS NED – FLYTTAS UTOMLANDS

116 anställda berörs när en stor arbetsgivare i Målilla ska läggas ned. Foto: Ossian Mathiasson

STOR ARBETSGIVARE I MÅLILLA SKA LÄGGAS NED – FLYTTAS UTOMLANDS

Glamox AB, med 116 anställda i Målilla, ska läggas ned. Produktionen i Målilla ska flyttas till Estland.
– Jag förstår att detta är ett oroande besked för de anställda i Målilla och vi ska ta vårt ansvar för dem, säger koncernchefen Rune E. Marthinussen i ett pressmeddelande.

Annons:

Glamox AB skriver i pressmeddelandet att bolaget initierar fackliga förhandlingar om att avveckla verksamheten vid fabriken i Målilla. Det ska vara en del i bolagets pågående strategiska utvärdering av sin produktionskapacitet och anläggningsstruktur. 

Förhandlingarna gäller samtliga 116 anställda vid fabriken i Målilla. Säljorganisationen i Sverige, med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö, omfattas inte. 

– Vi inledde ett arbete med att utvärdera och framtidssäkra kapacitet och konkurrenskraft 2019, med avsikt att anpassa oss inför kommande lågkonjunktur. Coronakrisen och de hastiga prisnedgångarna på olja har inneburit att vårt behov av att minska våra kostnader förstärkts och påskyndats, säger Rune E. Marthinussen, koncernchef för Glamox Group och styrelseordförande för Glamox AB, i ett pressmeddelande.

"Inte förutsättningar för expansion"

Glamox menar att dagens teknologi och framtida investeringar i produktionsteknik kommer utnyttjas på ett bättre sätt i större fabriker. Att koncentrera volymer dit är nödvändigt för att sänka kostnaderna. Förhandlingarna omfattar förslag att flytta produktionen i Målilla till fabriker i Estland och Norge. 95 procent ska flyttas till Estland.

– Fabriken i Målilla har inte förutsättningar för expansion och utveckling utifrån de behov vi har identifierat. Jag förstår att detta är ett oroande besked för de anställda i Målilla och vi ska ta vårt ansvar för dem, men Glamox strategi är beroende av omvärldsfaktorer som vi behöver ta hänsyn till, säger Rune E. Marthinussen.

Fler artiklar följer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt