Annons:

Efter regeringens besked: ”Ansvaret ligger hos arrangören att skapa trygga miljöer”

Det ligger på arrangörerna att skapa trygga miljöer där människor inte står för tätt, efter beskedet att reserestriktionerna hävs i Sverige.

Efter regeringens besked: ”Ansvaret ligger hos arrangören att skapa trygga miljöer”

Regeringen och Folkhälsomyndigheten ändrade på reserestriktionerna i går, vilket gör det möjligt för symtomfria personer att resa fritt i landet. Västerviks kommun får till sig många besökare under sommaren, påminner om att fortsätta ta ansvar, skriver de i ett pressmeddelande.

 

- Tillsammans ska vi se till att påminna varandra om att vara försiktiga, så ska det här gå bra, skriver Johan Jensen, kommunikationsansvarig i Västerviks kommun.

  

Annons:

Det låg i luften att regeringen och Folkhälsomyndigheten skulle fatta beslut om ändrade reserestriktioner inom kort. I går kom beskedet och för Västerviks kommun som tar emot många turister varje sommar, innebär det att alla fortsätter ta sitt ansvar, då smittspridningen inte alls är över. En större mängd turister än vad kommunen tidigare har räknat med ger sannolikt en ökad belastning på vården. Ansvaret ligger nu på destinationer och arrangörer som förväntas skapa trygga miljöer och upprätthålla övriga smittskyddsåtgärder lokalt.

 - Det blir ett ökat informations- och tillsynsarbete generellt och fortsatt press att skydda de äldre. Vi har hittills varit framgångsrika i att hålla tätt inom äldreomsorgen och det ska vi fortsätta med. För besökare handlar om att påminna om försiktighetsåtgärder som att hålla avstånd, undvika folksamlingar och att tvätta händer ofta. Det och att inte vistas bland folk om man är sjuk är de mest effktiva åtgärderna enligt Folkhälsomyndigheten. Vi behöver komma ut och informera utomhus mer nu där folk befinner sig och på flera språk, säger Johan. Kommunen kommer att ta ett större ansvar för de offentliga ytorna, men restauranger, hotell och campingar måste själva förbereda en större tillströmning med allt vad det innebär. Alla har ett ansvar här för att förhindra onödig smittspridning, skriver Johan Jensen.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt