Annons:

Mamma ville att omhändertagna barnet skulle placeras närmare hemorten

Förvaltningsrätten avslår ett överklagade från en mamma att barnet ska flyttas till ett nytt familjehem.

Mamma ville att omhändertagna barnet skulle placeras närmare hemorten

Ett barn som omhändertogs med stöd av LUV placerades i ett familjehem på grund av vårdnadshavarnas bristande omsorg av barnet. Efter att föräldrarna skilt sig överklagade mamman socialnämndens beslut.

Annons:

Socialnämnden i Västervik beslutade att placera barnet i ett familjehem, som skäl angav nämnden att barnets pappa inte ville att barnet ska omplaceras samt att det inte är förenligt med barnets bästa att omplacera barnet i ett nytt familjehem.

Barnets mamma är av en annan uppfattning och anser att barnet skulle må bra av att flyttas till ett annat familjehem, kvinnas egen pappa och hans fru. Vilket gör att kvinnan får närmare till sitt barn och kan besöka barnet oftare.

Barnet togs från föräldrarna akut för knappt fem år sedan och då levde föräldrarna tillsammans. Barnet placerades i närheten av Västervik, enligt närhetsprincipen. Därefter har paret skilt sig och kvinnan har flyttat till en annan stad.

Överklagar beslut

Mamman till barnet har tidigare överklagat socialnämndens beslut om att inte låta barnet flyttas till ett nytt familjehem först till tingsrätten och senare även till Hovrätten. Hovrätten ansåg det fanns en möjlighet för återförening mellan barnet och föräldrarna. Socialnämnden menade att så inte var fallet och mamman överklagade återigen nämndens beslut, till förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten gör en annan bedömning än Hovrätten och anser att barnet mår bara i familjehemmet. Rättens utredning visar att det är bäst för barnet om det får stanna kvar i nuvarande familjehem. Förvaltningsrätten avslår därför mammans överklagan.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt