Annons:

Gunnar Boman vd för Västervik Resort AB ”Försiktig optimism och oro”

Gunnar Boman vd för Västervik Resort AB

Gunnar Boman vd för Västervik Resort AB ”Försiktig optimism och oro”

Regeringens beslut om att ta bort reserestriktionerna i Sverige ger Gunnar Boman, vd för Västervik Resort AB förhoppningar om att bokningarna kommer igång igen. Samtidigt är han orolig för att det kan komma smitta till camping i landet.

- Det vore förödande för hela branschen om vi får en ökad smittspridning till följd av beslutet.

  

Annons:

Från den 13 juni är det fritt att resa var man vill i landet. Det beskedet från regeringen och Folkhälsomyndigheten kan komma att påverka Västervik Resort AB.

- Vi vet ännu inte hur det kommer att påverka oss, vågar folk resa eller inte, säger Gunnar Boman.

Han är ändå försiktigt optimistisk efter regeringens besked.

- Jag tror det betyder att bokningarna så sakta kommer igång.

Han säger att det ändå föreligger kraftiga restriktioner i samhället som omöjliggör att större evenemang inte kommer att genomföras.

- Det är fortfarande max 50 personer som får samlas på samma gång och man måste hålla avstånd och tänka på sin handhygien. Egentligen är det inte några förändringar för oss. Vad vi ska tänka på är att folk som besöker oss håller sig till alla de regler som finns i samhället idag, säger Gunnar Boman.

Han hoppas att det finns ett uppdämt behov i samhället för att resa och reslusten ökar. Samtidigt ser han ett orosmoln över campingverksamheten i landet.

- Människor måste vara medvetna om att de följer de restriktioner som finns i samhället. Det vore förödande för hela branschen om vi får en ökad smittspridning på campingar i Sverige.

Juni är en förlorad månad

Bokningarna har inte kommit upp i den nivå som Västervik Resort AB hade hoppats på.

- Maj och framförallt juni har varit förlorade månader. Vi ser att midsommar ser bra ut annars har det varit väldigt få bokningar. Under juni omsätter vi normalt mellan tio till tolv miljoner kronor, i år landar vi kanske på tre-fyra miljoner kronor.

För att möta inkomstbortfallet har man valt att inte anställa så många sommarvikarier som tidigare år.

Nu ser man framåt och hoppas att juli och augusti blir bättre månader än vad juni och maj har varit.

- Beläggningen ser ut att vara 30 procent lägre i juli än förra året. Kanske blir det högre när reserestriktionerna tas bort.

Ökad låneram med tio miljoner

I veckan beslutade kommunstyrelsen att öka på låneramen för Västervik Resort AB med tio miljoner kronor.

- Vi garderar oss om vi skulle få likvida problem mitt i sommaren, när kommunstyrelsen har tagit sommarledigt och inte kan fatta de besluten, säger Gunnar Boman.

Han hoppas att man inte ska behöva utnyttja den utökade låneramen och säger samtidigt att bolaget inte har någon ekonomisk kris utan det är likviditeten som kan bli lidande under sommaren.

- Med de lättade restriktionerna tror vi att vi kommer att klara oss utan att använda låneramen. Samtidigt kan det gå illa eller bättre det vet vi inte än, säger Gunnar Boman.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt