Annons:

Dansklubbens fina gest: showar utanför äldreboenden

DK Danzvett kommer bjuda alla äldreboenden på dans under nationaldagen. Foto: Stefan Härnström

Dansklubbens fina gest: showar utanför äldreboenden

För Västerviks äldreboenden väntar underhållning när dansklubben DanZvett åker på uppvisningsturné under lördagen. Schemat för dagen är fullspäckat och föreningen är beredd att dansa oavsett väder. Med initiativet hoppas föreningen kunna liva upp stämningen för Västerviks äldre.

Annons:

Dansklubben Danzvett åker på en rundresa till Västerviks äldreboenden och bjuder på uppvisning imorgon, lördag. Första anhalten blir vid tiotiden, sedan fortsätter uppvisningturnén under hela dagen med Gertrudsgården som sista stopp.

Maria Dahlström på marknadsföringsgruppen på DK DanZvett berättar att föreningen behövt ställa in många av sina evenemang på grund av coronapandemin. På ett planeringsmöte började man diskutera hur tillvaron för många av de som bor på landets serviceboenden har blivit tråkigare sedan besöksförbudet infördes.

– Vi ville liva upp tillvaron för de äldre och eftersom vi inte kan besöka dem uppträder vi utanför boendena. Det är bra att våra medlemmar får göra något nyttigt, säger Maria.

"Blir en utmaning"

Under dagen ska sex olika äldreboenden besökas och dansgruppen stannar inte mer än 20 minuter på varje ställe, med undantag för en fika vid lunchtid. För att hinna runt till alla ställen får man hjälp av Hallens buss.

– Det blir lite av en utmaning att hinna med allt. Sen får vi hoppas att vädret är fint också, men vi dansar även om det regnar, säger Maria.

– Det skulle vara kul om andra föreningar också gjorde någonting. Man kan inte bara lägga sig ner och vänta på att det ska ta slut, något måste man göra, avslutar Maria.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt