Annons:

Coronaviruset 7 juni – tre nya dödsfall i Sverige

Sverige har tre nya dödsfall till följd av covid-19. Över 400 000 personer i världen har dött i pandemin. Foto: MostPhotos

Coronaviruset 7 juni – tre nya dödsfall i Sverige

Ytterligare tre personer har dött till följd av coronaviruset i Sverige. Sammanlagt har 4 659 personer i Sverige dött, enligt Folkhälsomyndighetens dagliga rapportering.

Annons:

Folkhälsomyndighetens dagssiffror för utvecklingen av coronaviruset, covid-19, släpptes klockan 14.00. Jämfört med i går har ytterligare tre dödsfall konstaterats i Sverige och antalet avlidna är nu uppe i 4 659. Folkhälsomyndigheten betonar ofta att statistiken för dödsfall har en fördröjning, framför allt efter en helg. 

Sverige har nu 44 730 som är bekräftat smittade av covid-19, 843 personer fler än vid lördagens uppdatering. Testningen har kommit igång på allvar i flera regioner så det gör att antalet bekräftat smittade har ökat. 

Över 400 000 döda i världen

2 173 personer vårdas eller har vårdats på intensivvårdsavdelning, en ökning med elva personer jämfört med lördagens siffror. 

Kalmar län är nu uppe i 406 fall, det är ytterligare ett fall i jämförelse med i går, och 39 dödsfall, samma siffra som vid fredagens och lördagens uppdatering från myndighetens sida. Att dödssiffran skiljer sig åt från regionen beror på att de räknar på olika sätt. Regionen räknar endast dödsfall (totalt 24 stycken) på länets sjukhus medan Folkhälsomyndigheten räknar på ett annat sätt. 

Världen har över sju miljoner bekräftade covid-19-fall och över 400 000 döda. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt