Annons:

Den 12 juni börjar skärgårdstrafiken

Från och med den 12 juni börjar skärgårdstrafiken. Först med turer mellan Västervik och Hasselö.

Den 12 juni börjar skärgårdstrafiken

Det blir Ellen Key som kommer att börja trafikera i Västerviks skärgård den 12 juni. Fartyget Kung Märta är inte färdig renoverad än och det finns planer på att ersätta det fartyget med ett annat fartyg som är döpt efter en känd kvinna.

Annons:

Ellen Key kommer att trafikera Västervik – Hasselö med start den 12 juni. Efter midsommar kommer hon att även trafikera Idö. Fartyget har renoverats under vintern och köpts in av Sparbanksstiftelsen., åt Västerviks kommun som i sin tur har lejt ut trafiken till Hammarö Skärgårdstrafik.

- Jag är glad att vi kan komma igång med skärgårdstrafiken. Vi har lagt ner mycket planering och arbete att förbereda fartygen och var tidigare i våras tveksamma om vi överhuvudtaget skulle kunna komma igång. Tack vare samarbetet med olika parter här i Västerviks kommun så har vi nu kommit så långt att de som vill uppleva den vackra skärgården ska kunna göra det, säger Dan Hedegren, VD Hammarö Sjötrafik, i ett pressmeddelande.

 Kung Märta

Fartyget Kung Märta håller på att renoveras och är inte klar för att sättas i trafik ännu. Men det finns planer på att sätta in ett ersättningsfartyg under sommaren.

- När det gäller Kung Märta håller vi fortfarande på att upprusta henne. Vi ser över inredning och bygger ett utrymme för servering. I dagsläget är det lite osäkert när det fartyget är redo för trafik. Jag har kommit överens med Västerviks kommun att under sommaren köra en annan båt, säger Dan Hedegren.

- Med Zarah Leander kan jag trafikera ringlinjen Skärgårdsterminalen – Gränsö slott – Västervik Resort. Den kan även användas för att komplettera trafiken till Hasselö och Idö, samt användas för det lokala näringslivet att boka skärgårdsturer, säger Dan Hedegren.

Trafiken på båda fartygen kommer att genomföras utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Stor vikt kommer att läggas vid att undvika trängsel både ombord och vid på- och avstigning. Efter varje tur kommer fartygen att rengöras. Biljetter kommer att vara elektroniska och bokningsbara online.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt