Annons:

E.ON storsatsar i Västervik

Elisabeth Österlund, Simens, Dan Nilsson (S) kommunalråd i Västervik, Daniel Axelsson och David Håkman E.ON Energidistributör.

E.ON storsatsar i Västervik

På måndagen invigde Dan Nilsson (S), kommunalråd i Västerviks kommun E.ONs ombyggda och uppgraderade transformatorstation i Fårhult. Efter ett omfattande arbete som startade 2018 var nu stationen slutbesiktigad och tagen i bruk.

  

Annons:

E.ON satsar 40 miljoner kronor för att utveckla tekniken vid transformatorstationen i Fårhult, som ska driftsäkra elnätet. I måndags invigdes den nya satsningen där representanter för E.ON och Siemens var på plats.

- Stationen spelar en mycket viktig roll i vårt elnätssystem och har som uppgift att transformera om ström till lägre spänning för vidare distribution. Tekniken har utvecklats mycket sedan den ursprungliga stationen byggdes på 60-talet. Bland annat har effektbrytare och mättransformatorer utvecklats utan miljöfarlig växthusgas, berättar Daniel Axelsson på E.ON.

- Detta är en ny teknik, där vi på Siemens har utvecklat en ny lösning som har inneburet att fossil olja och svavelhexaflourid har ersatts med vakuumteknik i dessa komponenter, säger Elisabeth Nilsson på Siemens.

Stor satsning på driftsäkring

Denna investering på ca 40 milj kr ska leda till ett driftssäkrare elnät och möjlighet till större kapacitet i överföring av ström till kunderna. Förutom denna satsning har E.ON även investerat mycket i ombyggnation av själva elnätet. Det handlar om att ersätta oisolerade luftledningar till markförlagd kabel eller till isolerade ledningar. I detta vädersäkringsarbete har E.ON fram till 2019 över 1 miljard kronor i Västerviks kommun vilket innebär att drygt 90 % av nätet nu är vädersäkrat.

- Vi i kommunen är mycket tacksamma för E.ONs satsningar, Samhället är idag och framför allt i framtiden oerhört beroende av en trygg elförsörjning, säger Dan Nilsson.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt