Annons:

”Bevara det enda grönområdet i Brevik”

Detaljplanen för Breviksplanen som är ute på samråd, får kritik.

”Bevara det enda grönområdet i Brevik”

Samrådet om detaljplanen för Breviksplanen är igång och flera har redan yttrat sig om planen som föreslår att fotbolls-och idrottsplanen ska förändras till ett bostadsområde samt ett aktivitetsområde. Tongångarna är negativa i de yttrande som kommit in till kommunen.


 



 


- Bevara det enda grönområde som finns i Brevik, skriver en familj i sitt yttrande.


 


  

Annons:

Familjen skriver i sitt yttrande att grönområde i ett bostadsområde har stor betydelse för människans psykiska och fysiska hälsa.

- Det främjar barns sociala, psykiska, fysiska och motoriska utveckling. Bevara det enda grönområde som finns i Breviksområdet, skriver de.

Breviksskolan har idag flera av sina gymnastiklektioner på Breviksplanen och där kan mellan 40 till 60 elever vara samtidigt. Runt gräsplanen finns löparbanor och hoppgropar som lämpar sig för friidrott.

- Gräsplanen används till brännboll eller fotboll som lärs ut till barnen under gymnastiklektionerna, skriver föräldrarna.

De oroar sig också för vad det innebär för barnens säkerhet när 160 nya hyresgäster ska ta sig till och från sina arbeten.

- Osäkerheten för barnen skolväg ökar.

Vill ha höga plank

En annan person som yttrat sig om detaljplanen vill veta vilken slags aktivitetsområde som ska byggas i området.

- Bostäderna som ligger intill området ska få höga plank eller buskar mot aktivitetsområdet som företaget som exploaterar området ska stå för, skriver den personen i sitt yttrande.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt