Annons:

SJU VÅRDTAGARE PÅ ÄLDREBOENDET DRABBADE AV COVID-19

Hela sju personer på det särskilda boendet Ekhamra i Överum har smittats av covid-19. Foto: MostPhotos

SJU VÅRDTAGARE PÅ ÄLDREBOENDET DRABBADE AV COVID-19

Västerviks kommun har fått in covid-19 på det särskilda boendet Ekhamra i Överum. Hela sju personer på boendet har smittats. "Kommunen vidtar nu kraftiga åtgärder för att undvika att smittan fortsätter spridas", skriver man i ett pressmeddelande. 

Annons:

Hur smittan nått in på boendet är okänt. Region Kalmar har inlett en smittspårning och provtagning av samtliga som bor på boendet. Tester av personal genomförs också. 

– Vi kraftsamlar och riktar alla resurser och hela vårt engagemang för att bekämpa smittspridningen på boendet. Vi följer utvecklingen och kommer fortsätta att vara extra uppmärksamma även på våra andra boenden i kommunen, säger Jörgen Olsson, socialchef i Västerviks kommun. 

De smittade vårdtagarna kommer att flyttas till kommunens evakueringsboende Annagården. 

- Utbrottet är en indikation på att faran inte på något sätt är över. Sprids smittan i samhället så påverkar det oss alla. Vi får inte på något sätt slappna av utan måste nu och under en lång tid fortsätta att följa folkhälsorådets rekommendationer och på det sättet göra allt vi kan för att smittan inte ska spridas vidare, säger Jörgen Olsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt