Annons:

Prisökning på fastigheter – Västervik högst i länet

Foto: Pressbild

Prisökning på fastigheter – Västervik högst i länet

Prisökningen på fastigheter i Västervik de senaste fem åren är en av landets högsta, det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik. Västervik utgör även den kommun i länet som har haft störst prisökning, där prisökningen i Torsås kommun är minst.

Annons:

Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att priserna på fastigheter har stigit med 28 procent i Kalmar län de senaste fem åren, det skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande. På riksnivå har fastighetspriserna stigit med 25 procent sedan 2015. Därmed ligger Kalmar län över rikssnittet och den procentuella prisökningen utgör den elfte största i landet.

Högst i länet

Västervik är den kommun i länet som har ökat mest med en värdeökning på 63 procent de senaste fem åren. Lägst prisökning i länet har Torsås kommun där priserna legat näst intill stilla. Bland Sveriges 290 kommuner ligger Västervik på plats 18 när det kommer till prisutveckling. De senaste fem åren har priserna ökat i genomsnitt med 817 367 kronor, vilket kan jämföras med Torsås 49 978 kronor.

– Vi har haft en gynnsam marknad de senaste fem åren. Som en attraktiv kuststad har vi lockat till oss både inflyttning och nyproduktion i större utsträckning. Vidare får man inte glömma att vi har haft en prisvärd marknad under en längre tid, vilket har dragit till sig köpare och drivit priserna i rätt riktning. Det är kul att vara del av en sådan positiv marknad, säger Moa Kronståhl Pil, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Västervik, via ett pressmeddelande.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt