Annons:

Förvaltningsrätten avvisar överklagande om Stuverum

Förvaltningsrätten avvisar överklagande mot kommunen.

Förvaltningsrätten avvisar överklagande om Stuverum

Inger Wiman överklagade hur Västerviks kommun underlåtit att fatta beslut angående detaljplan och exploateringsavtal för del av Stuverum, (Ekhagen) efter ägarförändring hos motparten.  Förvaltningsrätten avvisar Inger Wimans överklagande.

 

  

Annons:

Inger Wiman begär i sitt överklagande att Västerviks kommun och exploatören ska upprätta ett skriftligt avtal i exploateringsavtalet och att det avtalet ska tas upp och beslutas i kommunstyrelsen samt uppger att ingen aktivitet bör tillåtas på de aktuella fastigheterna i Stuverum.

Västerviks kommun anser att Inger Wimans överklagande ska avvisas. Bland annat därför att det inte har fattats något kommunalt beslut i aktuell fråga sedan 2014. Avtalet har inte överlåtits till någon annan part och det har därmed inte varit aktuellt med någon skriftlig medgivande från kommunen.

Inger Wiman vidhåller sina yrkande och tillägger att avtalsparten övergått i ett annat bolag, vars ägare är okända.

Förvaltningsrätten konstaterar att det efter utredning framgår att det inte finns något kommunalt beslut som kan överklagas i den ordning som gäller laglighetsprövning. Inger Wimans överklagande ska därför avvisas.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt