Annons:

Sushirestaurang fick anmärkning – kocken var borta

En av sju restauranger i kommunen som serverar sushi fick en avvikelse vid kontroll.

Sushirestaurang fick anmärkning – kocken var borta

Miljö-och byggnadskontoret har kontrollerat de sju restauranger som serverar sushi i Västerviks kommun och kommit fram till att alla restauranger har god kunskap vad det gäller tillverkning och servering av sushi. Förutom en, där kocken inte var på plats när kontrollen gjordes och den som arbetade vid det tillfället inte kunde redogöra för alla rutiner och risker som gäller för sushiberedning.

Annons:

Bakterier och mikroorganismer syns inte och då är det mycket viktigt att rutiner följs och ny personal utbildas ordentligt. Det är extra viktigt med bra hygien och rengöring av utrustning och kontroll av temperaturer och tider när man ska servera sushi.

– Verksamheterna vi har kontrollerat har god ordning och god kunskap i sin tillredning och servering, skriver miljö-och byggnadskontoret.

Kocken var borta

Miljö- och byggnadskontoret besökte sju restauranger som tillagar och serverar sushi i Västerviks kommun. Endast en avvikelse kunde konstateras och det var en restaurang där kocken inte var på plats.

Anledningen till avvikelsen var att den personal som tillagade sushi, när kocken var borta, inte kunde redogöra för alla rutiner och risker gällande sushiberedning. Bristen på kunskap gav en avvikelse inom området utbildning. Företaget har redovisat att ordinarie kock har rätt kunskap och ska utbilda sin kollega. Uppföljning kommer att ske vid nästa kontroll.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt