Annons:

Ny pop-up park ska göra centrum mer coronavänligt

Foto: Hedvig Holgersson

Ny pop-up park ska göra centrum mer coronavänligt

Den tillfälliga parken som nu installerats på Grönsakstorget ska göra centrum mer attraktivt. Med den nya parken hoppas kommunen kunna sprida ut centrumkärnans besökare och undvika folksamlingar.

Annons:

Nu flyttar en ny pop-up park in på grönsakstorget. Parken är en del av kommunens arbete med att göra centrumkärnan mer attraktiv. Man hoppas med hjälp av parken kunna skapa fler sittplatser i centrum och på så sätt sprida ut alla de människor som vill befinna sig utomhus i sommar.

– Det blir inga event i centrum i år, men centrumkärnan attraherar ändå många besökare som vi måste ta hand om säger Sofia Hjertqvist, landskapsarkitekt på Västerviks kommuns samhällsbyggnadsenhet enligt kommunens hemsida.

I den tillfälliga parken kommer det att finnas möbler där man kan sitta och umgås, ett pingisbord och två spelplaner med fia med knuff respektive luffarschack. Utöver de nya aktiviteterna på Grönsakstorget kommer ett pingisbord placeras ut i Stadsparken.

Sofia Hjertqvist berättar i pressmeddelandet att det kommer finnas handsprit på plats och möjlighet att rengöra till exempel pingisracket.

– Det är förstås viktigt att alla fortsätter att respektera ordningsreglerna och att man håller avstånd och inte går ut om man har symptom. Vi hoppas att folk tar ansvar och hanterar våra allmänna ytor på ett klokt sätt. Vi ska göra vad vi kan för att skapa möjlighet för så många som möjligt att vistas utomhus på ett säkert sätt i sommar. Är man i riskgrupp bör man förstås alltid undvika miljöer med mycket folk, säger Sofia Hjertqvist.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt