Annons:

Pengar till norra länet för att motverka övergödning

Foto: Pressbild

Pengar till norra länet för att motverka övergödning

Allt fler vattendrag växer igen till följd av övergödning. Norra länet får tillsammans med Öland bidrag på tre miljoner kronor för projekt som att minskar övergödningen, det meddelar Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Annons:

Det var under våren som Vattenmyndigheten Södra Östersjön utlyste tre miljoner kronor för att minska övergödningen och utbredningen av våtmarker. I Kalmar län får följande vattenråd projektbidrag: Stångåns vattenförbund, Marströmmens vattenråd, Viråns och Oskarshamnsbygdens vattenråd samt Ölands vattenråd.

I Stångån planeras en inventering av musslor, vars resultat ska användas för att ta fram en åtgärdsplan. Viråns och Oskarshamnsbygdens vattenråd planerar en förstudie för att göra vattnet i Döderhultsbäcken bättre samt anlägga en våtmark på 0,5 hektar. Marströmmens vattenråd vill höja nivån i den igenväxta våtmarken Botorpegöl. Våtmarken är egentligen en sänkt sjö. Ölands vattenråd planerar att se över diken och kanaler för att kunna ta fram underlag till markägare som vill motverka övergödning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt