Annons:

Fortsatt förbättrade skolresultat i kommunen

Foto: Genrebild

Fortsatt förbättrade skolresultat i kommunen

Skolresutaten för kommunens niondeklassare blir allt bättre, det visar preliminära siffror från Västerviks kommun. Både meritvärdet och antalet gymnasiebehöriga elever har ökat sedan förra året. – Det är klart glädjande, säger grundskolechefen Ewa Myhrén i ett pressmeddelande.

Annons:

Allt fler elever i Västerviks kommun går ut högstadiet med godkända betyg. Preliminära siffror från Västerviks kommun visar att meritvärdet har höjts över tid och att andelen behöriga till gymnasieprogram har ökat, det meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

Ewa Myhrén, grundskolechef i Västerviks kommun, menar att kommunen har jobbat hårt för att förbättra elevernas betyg. Trots att det är preliminära siffror ser Eva Myhrén en positiv utveckling.

– Det är ännu för tidigt att säga vad nationell statistik kommer att visa då den presenteras i september. Klart är i alla fall att det preliminära meritvärdet för kommunens elever ligger högre än föregående års preliminära värde och det är klart glädjande, konstaterar Ewa Myhrén i ett pressmeddelande.

Hos årets niondeklassare i kommunen är det preliminära meritvärdet 231 poäng och ungefär 82 procent av eleverna är behöriga till yrkesprogram på gymnasiet. Fortsatt är flickornas resultat högre än pojkarnas, en skillnad som Ewa Myhrén menar att man försöker åtgärda.

– Flickornas meritvärde och behörighet är fortsatt högre än pojkarnas och den satsning kring jämställd undervisning som initierats på högstadieskolorna ligger därför rätt i tiden, säger Ewa Myhrén i ett pressmeddelande.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt