Annons:

Koloniträdgård och naturstig i Överum blir verklighet

Foto: Genrebild

Koloniträdgård och naturstig i Överum blir verklighet

Nu köper Västerviks kommun upp mark i Överum för att inrätta en koloniträdgård och en naturstig, det meddelar kommunen via ett pressmeddelande. Satsningen möjliggörs via ett så kallat LONA-projekt.

Annons:

Ett markområde i anslutning till Överumsån, nära centrala Överum, har nu köpts upp av kommunen för att etablera ett naturvårdsområde. På områden pågår redan arbetet med att skapa en koloniträdgård, tillsammans med lokalt ideella krafter. Dessutom ska en naturstig etableras, som leder längs med ån, och ett antal parksoffor och grillplatser ska placeras ut, det meddelar kommunen via ett pressmeddelande.

Projektet är ett så kallat LONA-projekt (den lokala naturvårdssatsningen) och ett samarbete mellan Länsstyrelsen, Överums Koloniträdgårdsförening och Tjust Fågelklubb. LONA är ett statligt naturvårdsbidrag som ges till kommuner och ideella föreningar för att gynna naturvårdsengagemang.

Linda Broström, ordförande i Överums koloniträdgårdsförening, är glad över beskedet.

– Nu när vi börjar se resultatet av det engagemang som läggs ner i projektet blir man riktigt glad. Vi har länge drömt om att kunna få utveckla detta område och nu har vi kommit så långt att de första potatisarna börjat att gro, säger Linds Broström i ett pressmeddelande.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt