Annons:

Regionen om ogiltiga provsvar: ”Givetvis något märkligt”

InfoSolutions ansvarar för självtestningen och ska göra en felsökning efter de ogiltiga provsvaren för en patient i Vimmerby. Foto: Arkiv

Regionen om ogiltiga provsvar: ”Givetvis något märkligt”

En person med misstänkt covid-19 på ett företag i Vimmerby har testat sig två gånger och båda provsvaren har varit ogiltiga.
– Att det har hänt två gånger för samma patient är givetvis något märkligt, säger Alex Stendahl från InfoSolutions som ansvarar för självtestningen. 

Annons:

Vimmerbyföretagets ägare är kritisk till att medarbetare har fått ogiltiga svar på dubbla covid-19-test och inte kunnat arbeta på över en vecka. 

Det är InfoSolutions som ansvarar för självtestningen och företagets talesperson, Alex Stendahl, ger sin syn på de ogiltiga provsvaren. 

– När svar är ogiltiga, det vill säga ett ”tekniskt fel”, så kan det bero på flera olika faktorer. Det kan vara att provet är packat på fel sätt, eller att provet inte går att analysera av någon anledning. I det här fallet vet jag inte vad som kan ha hänt, men att det hänt två gånger för samma patient är givetvis något märkligt, säger Alex Stendahl. 

Felsökning väntar

I detta fall bör patienten ta kontakt med regionen eller 1177 för att få hjälp med provtagningen via regionen.

– Då får vi även information så att vi kan följa upp med en felsökning, säger Alex Stendahl.

Hur ska det berörda företaget tänka i frågan när det tar mer än en vecka innan man får svar?

– Mina uppgifter är att det inte ska ta mer än en vecka att få sina svar. Det är många detaljer i det här som jag inte har så jag kommer följa upp den här uppgiften via våra kanaler för en generell felsökning för att konstatera dina uppgifter så att vi kan hitta felet och åtgärda det, eller se om vi kan avfärda det som tillfällighet eller tillfälligt problem. Jag hoppas det löser sig för denna person.

Är ogiltiga provsvar vanligt förekommande vid självtestningen? 

– Jag vet inte hur många ogiltiga provsvar det är. Vår hantering är att driva möjligheter till provtagning av invånare, och vi tar inte del av svaren.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt