Annons:

Räddade passagerare från brinnande båt:

Foto: Privat

Räddade passagerare från brinnande båt: "Gick på instinkt"

De två vattenskoterförarna som i söndags räddade två personer från en brinnande båt i Västervik berättar nu om händelsen. Elias Olsson och vännen Mohammed Nejmedins identitet har fram tills nu varit okänd.

Annons:

På söndagseftermiddagen inkom ett larm till SOS Alarm om en båt som börjat brinna vid gästhamnen i Västervik. Vännerna Elias Olsson och Mohammed Nejmedin från Åseda var precis i färd med att tanka sina vattenskotrar när de hörde smällen. En båt som befann sig längre ut på vattnet hade just börjat brinna och dess passagerare var i ett fruktlöst försök att släcka lågorna. De båda vännerna agerade då instinktivt.

– När jag såg vad som hände skrek jag högt på Mohammed att vi var tvugna att rädda dem och sedan kastade jag mig på min vattenskoter och körde ut, berättar Elias.

"Chockartat"

De båda killarna plockade sedan upp de två passagerarna och förde dem in till bryggan där SOS Alarm larmades. Båda killarna beskriver händelsen som både chockartad och overklig.

– Jag får tacka för att jag har gjort lumpen, där har jag lärt mig att skydda folk innan man tänker på sin egen säkerhet. Jag gick på ren instinkt, säger Elias.

– När Elias åkte iväg tänkte jag att jag inte kunde låta honom göra det ensam. Själv visste jag inte alls vad jag skulle göra, men när jag såg honom åka gasade jag direkt efter, säger Mohammed.

Åkte hem efter händelsen

Tack vare de båda kompisarnas snabba agerande kunde båtens passagerare ta sig i land helt oskadda, innan båten övertändes och sjönk till havets botten. Elias och Mohammed tänkte inte på att stanna kvar på platsen efter att båtens passagerare hade förts till land och åkte hem till Åseda redan samma kväll. Nu är alltså identiteten på de tidigare okända hjältarna klarlagd.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt