Annons:

  • Gröna Tuppen - smultronstället på Smalspåret öppnar igen

    Rebecka Nejdemyr Hanna och Tim Gustafsson driver serveringen på Gröna Tuppen i Fårhult. Foto: Hedvig Holgersson

  • Gröna Tuppen - smultronstället på Smalspåret öppnar igen

    I det gamla stationshuset från 1879 serveras mat tillagad från grunden, precis vid Smalspårsjärnvägen. Foto: Hedvig Holgersson

Gröna Tuppen - smultronstället på Smalspåret öppnar igen

Efter många år har nu den Gröna Tuppen i Fårhult äntligen öppnat igen, den här gången under ledningen av Tim Gustafsson. Med mat tillagad från grunden, mysig miljö och ett smalspår utanför fönstret hoppas han nu kunna återuppbygga det folkkära stationshuset.

Annons:

För sju år sedan bommade serveringen i den stora gröna villan vid Fårhults station igen. Sedan dess har Gröna Tuppen stått tomt i väntan på en ny ägare. Fram till nu. För två veckor sedan öppnade värdshuset återigen upp sina portar, den här gången under regi av dess nya krögare Tim Gustafsson.

– Bemötandet har varit jättebra. Det är många som varit här förut som kommer hit och delar med sig av gamla minnen. Responsen har varit helt fantastisk, säger Tim Gustafsson som tillsammans med vännen Rebecka Neldemyr Hanna driver serveringen.

"Det man har längtat efter"

Bara några meter från värdshuset ringlar smalspåret fram och det stora gröna huset smälter in i den lummiga omgivningen. Den idylliska miljön kring huset var en av anledningarna till att Tim Gustafsson valde just den här platsen, efter att länge velat starta en egen restaurang. Efter två veckor som ensam kock och köksmästare i sin egen restaurang är Tim Gustafsson nöjd med mottagandet.

– Det känns fantastiskt. Det är gästerna som gör allting, responsen har bara varit positiv. Alla som kommer hit säger att de vill komma tillbaka. Det här är ju det man längtat efter sedan man började med yrket, säger Tim Gustafsson.

All mat som serveras på Gröna Tuppen tillagar Tim Gustafsson från grunden. Framöver hoppas han kunna arrangera både evenemang och julbord i det gamla värdshuset i Fårhult.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt