Annons:

Så klarar sig campingarna under coronasemestern

Flygbild över Västervik Resort. Foto: Västervik Resort / Pressbild

Så klarar sig campingarna under coronasemestern

Coronapandemin och dess efterverkningar har inneburit stora konsekvenser på svensk turismnäring. Även svenskarnas semestervanor förändras, men hur påverkar det campingarna? DVV har pratat med kommunens två största campingplatser och kollat läget.

Annons:

Hur påverkas egentligen campingägarna under coronakrisen? Efter en trög säsongsinledning har nu högsäsongen slagit till både på Västervik Resort och på KustCamp i Gamleby. Annika Källmark, marknadsansvarig på Västervik Resort, och Michael Carlsson, campingvärd på KustCamp, summerar läget.

– Ja det är mycket folk nu. Det är både bra och dåligt i tider som dessa, men vi försöker jobba med begreppet trygg och säker camping och är noggranna med att folk håller avstånd, berättar Annika Källmark.

– Det senaste dagarna har det fyllts på med mycket folk. Så här mycket svenskar har vi aldrig haft, säger Michael Carlsson och menar att man istället ser en minskning av antalet utländska campingbesökare.

Corona förändrar beteendet

Trots att försäsongen var trög har säsongen nu på allvar kickat igång, både på Västervik Resort och på KustCamp. Trots det höga gästantalet menar både Annika Källmark och Michael Carlsson att campingarna är säkra semesterval och att gästerna håller sig till sig själva mer än vanligt.

– Vi är noga med att informera, samtidigt som gästerna passar sig väldigt mycket. Man löser mer i sitt eget boende och det är mindre belastning på servicehusen. Jag skulle säga att det är säkert, säger Michael Carlsson.

Även på Västerviks Resort märks en mindre belastning på servicehusen.

– Även om det är mycket folk på anläggningen är det lägre belastning i servicehusen. Man använder sina egna faciliteter istället. Det är också färre på badet och på restaurangen, bara en tredjedel mot vad det brukar vara, säger Annika Källmark.

Camping verkar ha blivit många svenskars val under hemestern. Nu hoppas campingarna kunna erbjuda en trygg och säker semester, samtidigt som man vill kompensera för den svåra försäsongen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt