Annons:

Senaste coronasiffrorna – flera nya fall i grannkommunen

Foto: MostPhotos

Senaste coronasiffrorna – flera nya fall i grannkommunen

Region Kalmars dagliga uppdatering av covid-19-läget släpptes nyss. Det innebär stora förändringar för hur det ser ut på kommunnivå. 

Annons:

Antalet smittade i bekräftad covid-19 i Kalmar län, som provtagits inom hälso- och sjukvården, ligger på 636. Det är ett mer konstaterat fall i länet jämfört med i går. 8 479 prover, cirka 100 fler än i går, har analyserats i regionens provtagning.

Antalet självtest i länet fortsätter att öka. Av 3 525 beställda självtest har 2 531 analyserats av företaget InfoSolutions. Totalt är antalet positiva självtest uppe i 101.

Fyra personer, lika många som i går, vårdas på sjukhus. Ingen person är i behov av intensivvård, i går var det en som behövde intensivvård. Under det senaste dygnet har en person blivit utskriven från länets sjukhus, totalt handlar det om 232 stycken. 

Fortsatt är det 31 personer som avlidit till följd av covid-19 på länets sjukhus.

Fler fall

Men från och med i går ändrade regionen sin coronarapportering när det gäller fall per kommun. Nu räknas även egenprovtagningen in – och det ger stora skillnader för en del kommuner, framför allt Vimmerby. 
Västerviks kommun har 92 fall (92 i går), Hultsfreds kommun 21 fall (21 i går) och Vimmerby kommun 32 (26 i går). Kalmar har flest med 258 och Oskarshamn har 61.

Men som vår tidning rapporterade förra veckan kan antalet fall i norra länet vara betydligt fler, enligt Folkhälsomyndigheten. Västervik har 102 fall, Hultsfred har 26 fall och Vimmerby 28 enligt Folkhälsomyndigheten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt