Annons:

Nej till bostad i Kålgårdsviken

Huset, fd Roddklubben, får inte användas som bostad. Det har Mark-och miljööverdomstolen slagit fast.

Nej till bostad i Kålgårdsviken

Mark-och miljööverdomstolen har nu sagt sitt. Det blir inte någon bostad i den fd Roddklubbens nybyggda hus. Husen ska användas som kontor eller verkstad.

Annons:

Fastighetsägaren Lars Tholmark har under många år fört process mot Västerviks kommun angående att få använda det nybyggda huset i Kålgådesviken, som i folkmun kallas för fd Roddklubben, som bostad.

Den mångåriga konflikten började när Tholmark beviljades strandskyddsdispens för att bygga ett hus nära Gamlebyvikens strand i Kålgårdsviken – om huset användes för en kommersiell verksamhet. Det fanns planer på ett café och kanotuthyrning, men inget av detta har blivit av, istället har det framkommit bevis på att huset använts som bostad, vilket det inte fick göra enligt strandskyddsdispensen som miljö-och byggnadsnämnden utfärdade.

Miljö-och byggnadsnämnden, länsstyrelsen och mark-och miljödomstolen har sagt nej till de krav som Lars Tholmark har gett om att huset ska få användas som bostad. Nu har även sista instansen, Mark-och miljööverdomstolen sagt nej. Huset får inte användas som bostad.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt